Summering av 2019 – mål för 2020

Året närmar sig slutet och även om det kanske är lite tidigt känner jag mig redo att göra bokslut över träningsåret och titta framåt och sätta nya mål för nästa år. Så här skrev jag om dressyrtävlande för ett år sedan:

Målsättningen för 2019 blir att få allt stabilare, både hemma och på tävling. Jag kommer troligen fortsätta rida Lätt B & Lätt A – jag vill inte lägga på ytterligare svårigheter innan det fungerar bättre på tävlingsbanan.

Den planen höll vi också – jag tävlade inte alls under våren, utan arbetade hemma och borta på olika ställen, bl a på öppen bana och P&R för att få en ridbarhet även när det blir spänt. I början av hösten bestämde jag mig för att testa att tävla, och kunde konstatera att ridbarheten var betydligt högre även i spända lägen än hur det var året innan. Vi har inte gjort jättemånga starter under hösten men de vi har gjort har varit bra och vi har fått en del rosetter med oss hem.

Tävlingsmål nästa år är att få ännu bättre resultat i Lätt A. Som ett extra kaxigt guldkantsmål sätter jag att nå 70% i Lätt A. Jag har även som mål att debutera Msv C med godkänt resultat under året.

Ett annat mål jag hade för 2019 var att börja träna byten. Det har vi också klarat av – under senhösten började vi med bytena. Målet för 2020 blir att få dem befästa. På träningsfronten får det kaxiga guldkantsmålet bli att få till lite passage.

Jag hade inga tävlingsmål för WE utan ville bara träna vidare. Det har vi gjort, men kanske inte så mycket som jag tänkt från början. Vi har i alla fall varit iväg och ridit öppen bana på några ställen och vi har dessutom börjat hoppa så smått. Jag väljer att inte sätta några egentliga mål i WE under 2020 heller. Vi tar det lite som det kommer, fokuserar mest på dressyren men fortsätter att träna WE. Jag vill att det ska bli helt rätt och helt lätt om jag tävlar, så jag får ta det på känsla.

När det gäller uteritter har Grao mognat massor under året och han kan hjälpligt gå först, i mitten och sist i en grupp – även om det kan sprattla en del. Han har även varit i skogen ensam, och då är han superduktig. Uteritterna är verkligen roliga med honom, så det ska vi absolut fortsätta med – han har superkondition troligen till viss del tack vare våra långa och bitvis fartfyllda ritter i skogen.

Sammanfattning av mål för 2020:
Tävlingsmål: Debutera Msv C och rida på godkänt resultat (60%)
Guldkantsmål tävling: Få 70% eller mer i Lätt A
Träningsmål: Befästa byten
Guldkantsmål träning: Passage

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *