Snabbt svar

Jag har under några ridpass tyckt att galoppen har varit lite instabil. Jag har ibland fått byten, orena byten eller korta avbrott utan att det har varit meningen, särskilt när jag samlat eller t ex gjort en hörnpassering. Därför bad jag Paulinda titta lite på det i måndags kväll när jag var hos henne och tränade. Jag hann bara galoppera ett halvt varv på volten innan hon sa att hon nog visste varför. Hon konstaterade att jag får bak skänkeln lite för långt bak, inte mycket men någon centimeter. Det är ju egentligen inte jättekonstigt att det blivit så, jag har fått upp honom mycket mer framför mig i galoppen, och med högre front och mer sänkt bakdel blir det förstås lätt så. Grao är ju rätt så känslig, så när jag driver i det läget vet han inte riktigt vad han ska göra. Jag fick korta lädren ett hål och tänka att jag ska ha fram skänklarna framför mig, lite känsla av stolsits liksom. Det var svårt, men det hjälpte! Dessutom får jag inte driva alls med innerskänkeln i galoppen, utan bara använda ytterskänkeln. Däremot ska jag förstås ha känslan av att jag sänker inner knä och får ett långt innerben som han kan böja sig kring. Men jag ska alltså undvika att driva med den skänkeln.

När vi hade klarat av det var frågan vad vi skulle ägna resten av lektionen åt. Jag ska tävla några Lätt A framöver, Seniorcupen har ju två omgångar till. Därför får de mer avancerade övningarna vila ett tag, till vår vinterträning. Däremot kom vi överens om att det kan vara lämpligt nu att börja titta på programmen i Msv C. Tanken var ju från början att jag skulle debutera Msv C den här säsongen, men den blev ju lite rumphuggen. Om vi putsar på programmet nu så kan jag ju antingen starta klassen efter seniorcupen, om det känns bra, eller vara bra preppad inför nästa säsong.

Vi började med den förvända galoppen från Msv C:1. Det funkade rätt bra, men jag behöver träna på att få till vägen riktigt bra. Vägen är ändrad sedan jag red klassen sist, och jag tycker nog att den nya är lite knepigare – eller så är det bara att den är ny. Även de enkla bytena har fått en ny väg i Msv C:1. Här blev vägen rätt bra, men enkla bytena var inte alls bra. Där har vi mycket att jobba med!

Linjen öppna-volt -sluta i traven är ju en klassiker. Där finns det detaljer att fila på, men på det hela var vi rätt nöjda. Som ni ser på filmen fick jag ibland lägga en extra volt. Jag får ibland sladd med bakdelen och måste arbeta med att verkligen spåra i volten.

Vi arbetade även med bakdelsvändningarna, som ju bara finns i Msv C:2.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *