Poletter som trillar

Gårdagens träning kändes som ett stort steg framåt för Grao och mig. Han har ju gått rätt bra sista tiden, och igår kunde vi ta avstamp i det och lyfta oss ytterligare en bit. Vi började med att jobba med grundkvaliteten i trav och galopp. I traven fick jag länga formen och nu är det inte tomt bakifrån längre. Det finns garanterat mycket mer att hämta, men det är helt klart på rätt väg. I galoppen var det små små nyanser som var det huvudsakliga arbetet. Grao svarar ju för tanken mer eller mindre, så vi experimenterade med att korta lite, lite och sen tänka framåt lite lite. Vi fortsatte även arbetet med att höja formen och få ner språngfrekvensen något.

Efter det fortsatte vi med travarbete. Jag fick först rida utmed spåret med honom ställd lite inåt. Sedan växlade jag och ställde utåt och varvade lite. Efter det fick jag ställa utåt några steg för att sedan gå in på en diagonal i skänkelvikning. I spegeln såg det riktigt bra ut.

Efter en kort skrittpaus fortsatte vi med galoppen. Jag fick börja med att rida svaga serpentiner utmed spåret för att övergå till att vända halvt igenom och gå ut på spåret i förvänd. Vi klarade oss genom hela kortsidan i båda varven – och där var vi definitivt nöjda för dagen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *