Ökad galoppkvalitet

Graos och mitt ridhuspass idag hade fokus på att förbättra galoppkvaliteten ytterligare. Jag använde mig framför allt om ett par gamla favoritövningar.

Efter att vi värmt upp ordentligt gick vi in på en 20-metersvolt i galopp. Vid varje kvartspunkt, dvs på spåret och på medellinjen, gjorde vi en 10-metersvolt inåt. I övningen vill jag ha lite dynamik, inte mycket men ändå tydliga nyanser i galoppen. I tiometersvolten vill jag ha en lite högre kortare mer samlad form med bakdelen tydligt under oss. På den kvartslånga biten på den stora volten innan nästa 10-metersvolt vill jag ha lite större språng utan att tappa ut längden.

Nästa övning är ganska nära besläktad, men ställer ännu mer krav på att formen bibehålls. Jag rider på stora mittvolten i förvänd galopp. På medellinjen, åt båda håll, lägger jag en tiometersvolt utåt. De små volterna blir alltså i rättvänd galopp, därefter ett halvt varv på 20-metersvolten i förvänd, sen en ny rättvänd tiometersvolt. Även här vill jag att han sitter lite i den lilla volten och att sprången blir något större på den förvända halvvolten.

Efter övningarna testade vi av några byten innan vi övergick till travskolor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *