Morgonträning

Första dagen på semestern valde jag att gå upp strax efter sex för att åka till Paulinda och träna med Grao. Visst hade det varit skönt att få en sovmorgon nu när det äntligen är semester, men också skönt att rida innan det blir tokvarmt i ridhuset. Dessutom hade vi rätt mycket på vår attgöralista under dagen, så det var effektivt dessutom.

Det är några veckor sedan jag tränade sist, och vi har tränat flitigt på det vi gjorde då, framför allt förvänd galopp och övergångar galopp skritt. Vi bestämde oss för att fortsätta med det, och jag fick kvitto på att vi gjort ett bra jobb – och lite saker som vi måste jobba vidare med.

En sak som blev väldigt tydligt var att vi hamnar i en ond spiral när Grao inte vill ta min högerskänkel och undviker stöd på vänstertygeln (ett problem vi haft länge, som blivit bättre men ännu inte är helt bra). När jag inte får önskad respons för skänkeln kompenserar jag genom att tränga med högertygeln, vilket givetvis är helt fel och får motsatt effekt. Paulinda instruerade Ulrik i hur han kan hjälpa mig med detta och vad han ska säga till om i de här lägena – så värdefull hjälp!

Förvända galoppen fungerade riktigt bra. Vänster förvänd är ju inga problem alls och jag kunde sitta och ställa och böja lite höger för att arbeta med rakriktningen även där. Höger förvänd är jobbigare för Grao och där fick vi ett par omslag – men på det hela gjorde han det bra och även här kunde jag sitta och arbeta i galoppen. Även här handlar det om att sitta på bakbenen och känna att de driver in rakt under mig och rakt in i båda tyglarna.

Efter det tränade vi enkla byten. Tidigare har jag ju inte gjort enkla byten utan bara jobbat med övergångarna, men idag fick vi alltså sätta ihop det. Det gick förvånansvärt bra! Han kan göra övergångarna nu, och med så få skrittsteg som det är i ett enkelt byte hinner han inte få så mycket tramsig skritt 😀

Annars är ju skritten något jag måste jobba med också. I början av passet går det jättebra att skritta på tygeln, men efter vi travat och galopperat blir han otålig och jag har svårt att få honom att skritta lugnt och taktfast. Jag lägger redan in en hel del skrittarbete under passet, men behöver göra det ännu lite mer. Allt arbete jag gör i galopp kan jag även göra i skritt, det kommer göra nytta i alla gångarter sen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *