Mer träning

Igårkväll var Grao och jag iväg och tränade för andra gången den här veckan – nu var det dressyr för vår vanliga dressyrtränare Olof. Grao har känts riktigt fin sedan förra träningen, även om vi mest bara ridit på stubbarna och inte dressyrat alls. Olof bekräftade detta och tyckte vi hade ett bra utgångsläge för träningen. Dagens stora problem var att den bakre dörren i ridhuset var öppen för luftgenomsläpp. Den har aldrig varit öppen innan! Grao tyckte det var jätteskumt och ville inte gärna gå mot det hörnet.

Lektionens stora fokus låg på att få honom att bära vikt på höger bak. I vänster varv måste jag rida honom relativt rak och aldrig kompromissa med stödet på yttertygeln just nu. Jag måste hela tiden se till att han kliver på fram, och alltid rätta bakifrån, se till att bakbenen driver framåt innan jag gör något annat. I höger varv blir det lite annorlunda, även där är förstås kontakten med ytter viktig, men jag måste samtidigt fånga upp högersidan där med.

Jag fick dessutom en mycket bra och tydlig instruktion som jag inte haft så tydligt formulerad för mig tidigare. Grao är ju mycket kvick, och jag måste vara kvick i hjärnan och ta snabba beslut. Men det innebär inte nödvändigtvis att jag ska vara kvick i hjälpgivningen. Istället ska jag ta snabba beslut men låta dem ta tid att genomföra. Jag ska vara lite seg för att på så sätt även få honom lite långsammare i reaktionen. Dessutom är det förstås lättare att inte överkorrigera om jag tar det lite bit för bit.

Resultatet av lektionen var att vi avslutade med en härlig samlad galopp och en luftig, stark trav med lite kadens – det kändes rätt bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *