Kärt återseende

Idag har min bonustränare Caroline varit här. Hon bor ju mest i Spanien och det blir inte så ofta, och nu var det extremt länge sedan. På sitt sätt är det lite kul också, hon ser ju utveckling över tid väldigt tydligt på det sättet.  Hon hade två spontana reaktioner när hon såg Grao – den första var att han musklat sig massor och blivit så snygg – särskilt rumpan tyckte hon var riktigt välmusklad nu. Det andra var att han blivit så lugn. Han stod stilla och avslappnat när vi pratade, och kunde börja arbeta mycket mer avspänt än tidigare.

Sen har vi ju en del att jobba på också. Grao skyggar fortfarande en del, särskilt i högervarv.

–Det är för att du kan rama in honom bättre i vänstervarvet, konstaterade Caroline. Där har han inte samma utrymme. Men i höger tappar du honom lite mer, då får han en annan möjlighet att skygga. Vi fick träna genom att ligga på en volt intill grejerna han skyggade för, i högervarv. Innan vi närmade oss fick jag flytta honom sidvärts för innner skänkel, med bra kontakt i ytter tygel. När han sedan börjar skygga ska jag först se till att ha konstant kontakt med ytter tygel. Tar jag i båda finns det risk att han stannar, så det ska jag undvika. När jag fått igenom yttertygeln driver jag med innerskänkeln. Det var svårt, men när jag fick till det kunde jag rida på det spår jag valde, med honom ställd och böjd som jag ville.

Direkt efter måste jag själv se till att komma rätt i sitsen. Kommer jag rätt så kommer han rätt – och ju snabbare vi kommer dit desto bättre.

–Och tycker du att han hänger någonstans, kolla först om det verkligen är han som hänger och inte du som håller innan du försöker korrigera.

Jag fick göra fattningar ur en låg form i skritt. På så sätt kom ryggen med rätt från början, och han fick goda förutsättningar. Slutligen samlade vi lite i både galopp och trav – även där ska jag trycka på lite när han är relativt låg i formen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *