Grindträning

Ett av de hinder Grao har svårt för i WE är grinden. Han har ju inte svårt med själva momenten, han är mycket manövrerbar i alla riktningar, men han är ju rädd för repet och då blir det problem. Jag har tränat detta lite sporadiskt. Men sporadiskt är ju ingen bra taktik för träning egentligen. Ett skäl till att träningen blivit sporadisk är att vi inte har någon bra grind. Vi har haft en enkel variant med två slalomstolpar, men den blir förklarligt nog väldigt rank. Det är ytterligare en grej som inte är bra när jag ska träna en skrajsen häst.

Härom veckan bestämde jag mig för att det var dags att ta itu med lite systematisk grindträning. Mitt första steg blev alltså att åka och köpa två bra plasthinderstöd, såna från Safety Systems. Det är ju något vi har användning av på många sätt, och jag ville verkligen ha lätta och bra hinderstöd. Tidigare har jag haft tunga i trä på metallfot – men de tog vi inte ens med oss i flytten hit till Skåne.

Nu ställer jag upp en repgrind varje ridpass på banan. Hittills har jag tränat först avsuttet med repet i handen, och sedan uppsuttet med repet hängandes på ena stolpen. Jag kommer ta detta väldigt väldigt lugnt och verkligen inte stressa utan befästa varje steg. Idag testade jag även att göra halt bredvid grinden med repet upphängt. Inget mer, men det räcker bra. Han ville inte så så nära repet första gången utan trängde bort från det. Jag gjorde halt där det blev och gjorde om några gånger och kom successivt närmre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *