Bomövning på kvällskvisten

Ulrik och jag bestämde oss för att rida över lite bommar ikväll. Vi lade upp en serie med ganska korta, upphöjda travbommar utmed ena långsidan. Utmed den andra låg det fyra galoppbommar med lite längre språng. Dessutom satte vi upp två tunnor när vi ändå höll på och bära grejer.

Grao har ju hittills skrittat över bommar och travat över en enstaka bom. Idag tog han ett stort steg fram och fixade både travbommarna och galoppbommarna. Travbommarna var lite knepiga för honom, men galoppbommarna klarade han galant. Det är ändå lite imponerande med tanke på att han först helst inte vill gå nära dem alls.

Två tunnor gör ju Grao hur bra som helst i trav, så vi testade varianten vi gjorde hos Julia, med en i galopp och en i trav. Det gick helt ok. Sen testade jag att göra båda i galopp med enkelt byte. Han blev lite förvirrad när jag bromsade för att sen bli ännu mer förvirrad när jag plötsligt ber om galopp igen. Det blev inte snyggt, och det blev något bocksprång eller två. Men på första försöket må väl det vara hänt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *