Bättre byten

Jag och Grao började även den här dagen med ett pass hos Paulinda – perfekt början på en ledig dag. Jag beskrev hur jag tränat med höger skänkel, och fick tummen upp. Överlag märktes det fasktiskt under passet att det jobbet hade gjort nytta och jag fick i uppdrag att fortsätta lite till med det. Vi började med att checka av skolorna i trav. Där handlar det just nu mest om att få till jämnheten, de är riktigt bra, sen tappar vi ett eller två steg, sen är de bra igen. Vi måste kunna hålla dem jämna och bra hela tiden.

Sen övergick vi till övningen med de enkla bytena som jag har haft en hel del problem med hemma. Jag fick ju i uppdrag att rida in på diagonalen, gå ner till skritt, flytta i skänkelvikning undan den nya innerskänkeln och sen fatta ny galopp. Det blev verkligen inte bra och direkt när jag visade första gången hur jag gjorde och vilka problem jag fick såg Paulinda vad problemet var. Jag fick helt enkelt med baken lite för mycket i skänkelvikningarna. Jag fick istället vända på en stor bakdelsvändning undan den nya innerskänkeln, så jag flyttade framdelen mer än bakdelen. Ur den fattade jag sedan den nya galoppen, antingen efter ett helt eller ett halvt varv. Ibland fattade jag på helt andra ställen också, för att testa om det funkade. Det var en bättre övning för oss! Den ska jag ta med mig hem och jobba vidare med. Jag fick avsluta med att göra de enkla bytena på linjen som är i Msv C:1, och det blev riktigt bra!

Sen tog vi oss an bytena igen. Äntligen var de bättre! Två gånger missade han att byta alls, men idag var alla bytena rena. När han inte bytte fortsatte jag bara i förvänd och bytte när jag hade bra galopp. Jag överöser honom med beröm när det blir rätt! Vi avbröt efter ett antal rena byten och jobbade med uppridningar i galopp. Även där var jag rätt nöjd, även om jag inte alltid får den där perfekta linjen, men jag tycker att jag fick bra galopp. Vi avslutade med ytterligare några byten, på andra linjer, och de blev också bra. Då valde vi att avsluta helt. Så skönt att få avsluta vår intensivträningsperiod över jul på det sättet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *