Bästa ridappen – Equilab

Jag är ju lite av en statistiknörd och tycker det är intressant att analysera ridpassen utifrån data från träningsappar. Jag har tidigare gillat endomondo bäst, men för ganska länge sedan fick jag höra talas om appen equilab. Den lät bra och jag laddade ner den. Till min stora besvikelse fungerade den varken för Ulrik eller mig – ingen av oss hade gyroskop i telefonen, vilket tydligen var nödvändigt.

Men så kom jag på häromdagen att jag ju har en ny telefon nu. Jag bestämde mig för att testa, och nu fungerar det bra! Den här appen är ju specialgjord för just ridning, vilket gör att datan känns relevant och jag får dessutom mycket mer information än från en generisk träningsapp. En sån sak är att appen håller reda på hur mycket jag rider i varje gångart. Jag får den totala tiden och hur många minuter jag skrittat, travat eller galopperat. Detta är det korta och lugna pass jag red imorse:

Under minuterna i varje gångart ser ni också hur mycket jag red i varje varv. Jag fick lite trassel i vänstervarvet och ville reda ut det innan jag gick vidare. Det gör att jag fick 61% i vänster varv och 38% i höger, antar att den försvunna procenten är en avrundningsgrej.  På det första passet jag red med appen låg jag på 45% vänster och 55% höger. Själv hade jag uppfattningen att jag ridit ungefär lika mycket i båda varven, men jag visste att jag gjort en galoppfattning mer åt höger.

Det finns många fler finesser i appen, och det går även att få en helhetsbild av träningen över längre tid. Det finns dessutom möjlighet att lägga till en anteckning om passet, och det går att ha flera hästar inlagda. Jag är jättenöjd och lite barnsligt road av detta!

 

Bonusgrej: jag är lite trött på min autocorrect. Här kommer dagens autocorrectordlista:

statistikbörd -statistiknörd
träningsaplar  – träningsappar
avruNdningsgrej – avrundningsgrej
jättenöje –  jättenöjd

2 kommentarer

    1. Kul att du hittat hit! Ja, jag har faktiskt funderat på några saker som vore intressant att veta och som borde vara rätt lätt att få fram utifrån den data ni samlar in. Jag skriver till dig inom kort!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *