Att kravla upp ur en svacka

Grao och jag håller på att långsamt kravla oss ur en svacka. En svacka som ett tag kändes som ett bottenlöst hål. Som jag beskrivit i ett tidigare inlägg började jag med att backa. Jag backade så långt att jag kände att vi inte skulle kunna halka mer bakåt. Vi backade alltså tills vi hittade botten på den där djupa svackan. I vårt fall var det ner till mycket enkelt grundarbete. Där nere kände vi oss lite för, försökte göra riktigt enkla saker bättre och bättre. När det funkade var det dags att hitta vägen uppåt. Jag bestämde mig för att låta det ta tid, jag skulle ta små små steg uppåt, så små så jag inte riskerade att halka ner igen.

Det har funkat bra. Jag har höjt kraven lite grann varje pass, så lite att jag tror det hade varit svårt för en åskådare att se. Även när det har känts bra har jag valt att nöja mig med de här små stegen. När jag fick den nya sadeln kunde stegen framåt bli något större, men de är fortfarande små. Men nu känns det som om jag klart och tydligt är på väg uppåt i alla fall.

Rent konkret har jag arbetat jättemycket med precision och rätt svar för hjälperna, från början allra mest i skritt. Dessutom har jag passat på att jobba en del med de där ”läbbiga” WE-hindrena, de hinder som kräver en hel del lugn och fin tillvänjning. Där blir ju själva ridningen ganska kravlös, och dessutom får Grao något att tänka på. Det gör att vi faktiskt kommit en bra bit med flera hinder som varit svåra för honom. Vi har nu klarat repgrinden med rep, vi har tagit lansen ur tunnan i skritt och skrittat med den förbi tjuren och satt den i nästa tunna och vi klarar för det mesta att göra sidvärts över bom med bom under magen undan vänster skänkel, och någon gång även undan höger, och vi klarar av att lyfta kannan från bordet. Det känns skönt att ha kommit en bra bit på väg med de hindren!

Nu hoppas jag att vi kan fortsätta i den här riktningen. Då kommer vi vara helt uppe ur svackan och på väg vidare snart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *