Äntligen träning igen

Igår var Grao och jag hos Olof och tränade för första gången sedan juni. Vi har ju tränat på flitigt utan hans hjälp, både själva och med hjälp av framför allt Caroline men även av Joao. Olof tyckte vi hade kommit en bit på väg under sommaren, och framför allt tyckte han att Grao har blivit mycket lugnare och stabilare och inte lika orolig. Vi konstaterade att jobbet jag gör nu visserligen gör honom ”tråkigare” men mycket mer ridbar. På sikt ska vi jobba fram ballheten igen, men få den på styrka och inte på spänning, och på kommando och inte efter hans eget huvud.

Dagens pass gick mest ut på att arbeta med eftergift och lösgjordhet i sidorna, även när han spänner till och tittar på något. Vi fick först jobba på volten, där han tittade bort mot parkeringen. Därefter gick vi över till att göra serpentiner över hela banan. Fokus var på att ha honom mellan mina hjälper, inte på vägen. När han tittade till lade jag en volt och flyttade för innerskänkeln innan jag red vidare. När det funkade bra övergick vi till galopp. Fattningarna var lite väl luftiga några gånger, men galoppen var bra. Här fick jag arbeta med att korta och länga, små ändringar och att öka ställningen och böjningen ganska mycket för att sedan räta ut och rida honom rakare.

Som avslutning fick jag länga formen så mycket det gick och lite till. Där menar Olof att den bit som fungerar bra är värdefull, även om han inte riktigt fixar att länga formen så lång och låg som jag önskar – han länger ut halsen men lyckas inte riktigt fylla på bakifrån med påskjut så det blir lite sladdrigt. Det är bara att jobba vidare, så kommer det bli bättre och bättre.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *