Trädgårdslördag

Idag har det varit soligt, men tyvärr fortfarande väldigt blåsigt. Vi har ägnat större delen av dagen åt trädgårdsarbete. Framför allt har jag planterat ut och planterat om en massa växter som stått på glasverandan och sadelkammaren. Det är så skönt när det blir tomt där, växterna har ju hunnit bli rätt stora.

Tre gurkor och en aubergine fick flytta ut i växthuset. Gurkorna hade redan hunnit bli rätt stora och det kommer inte dröja alltför länge innan vi kan plocka de första gurkorna.

Jag rensade även resten av växthuset, och konstaterade att även tomaterna är på gång. Extra spännande är det med den första tomaten av sorten Indigo Blue. Den blir först mörkt blå, för att sedan bli röd när den mognar.

Nu är allt som ska vara i växthuset på plats, och jag har gett bort en hel del plantor. Men kvar på glasverandan fanns det ändå två tomatplantor av sorten Sungold och en aubergineplanta. Jag bestämde mig för att det var roligare att plantera dem än att slänga dem. De fick stå intill pilstaketet.

Jag konstaterade även att den rhododendron jag grävt fram i en rabatt och som inte blommat sedan vi flyttade hit nu har massor med vita blommor!

Sadelkammaren har hela vintern varit belamrad med änglatrumpeter. Idag har de alla flyttat ut och blivit omplanterade.

En av dem fick flytta in i järngrytan tillsammans med de här fina dubbla petuniorna som jag dragit upp från frö. Tyvärr gick vinden rätt hårt åt den, jag hoppas att den klarar sig och blir stark och fin.

De är ju inte jättevackra just nu, men jag hoppas på fin blomning under sommaren.

På innergården blommar just nu klockhyacinterna – det enda ”ogräs” jag inte vill hacka bort ur gruset. De är så fina.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *