Mer förberedelser

Vädret har ju blivit kallt, blåsigt och regnigt och inte alls inbjudande till trädgårdsarbete. Trots det är det en del som måste göras, och idag bet vi ihop och lade några timmar i trädgården. Det huvudsakliga projektet idag var att påbörja arbetet med odlingslådor av pallkragar i den hemliga trädgården som vi röjde förra helgen.

Vi lade markduk ovanpå gräset. Det är så mycket att gräva överallt och hela tiden, så jag bestämde mig för att det inte var nödvändigt här. Längs med kanterna blir det tegelstenar. De två pallkragarna ska bli dubbla på höjden så småningom. Runt kragarna ska vi fylla på grus. Jag hoppas att gruskanten gör kragarna lite mer oattraktiva för sniglarna – de är min största odlingsfasa.

Jag har även börjat preparera fyra höbalar för årets höbalsodlingsförsök. De står på den tömda gödselplattan – hoppas det kommer fungera och att solen når dit tillräckligt mycket.

Jag är egentligen rätt sugen på att plantera ut i växthus, balar och sätta potatisen, som vi ska odla under halmtäcke. Men prognosen ser inte så kul ut, nästa vecka är det ill och med risk för minusgrader någon natt. Men jag hoppas att det inte dröjer alltför länge. Glasverandan är full av utplanteringsklara växter.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *