Lördag i trädgården

Nu är det vår på riktigt här och saker blommar och växer i trädgården. Jag har ägnat förmiddagen åt att ta itu med en av mina många rabatter. Nackdelen med en så här stor trädgård är ju att det blir så mycket av allt, både arbete och för den delen kostnader. Det som kan kännas som ”ett rejält tag” blir ändå rätt pyttigt. Jag har kommit fram till att det bästa är att välja en bit i taget, då känns det ändå som om det blir något av jobbet. Så här såg rabatten ut när jag började:

Det är rosor, lavendel, malvor och stockrosor i rabatten, och så en massa vintergäck som just nu ser väldigt skräpigt ut. Malvorna har haft svårt att hålla sig inom rabattens gränser. De är jättefina, men nu har jag dem överallt!

Efter en hel del arbete ser det nu ut så här:

Jag klippte ner lavendeln rätt rejält, och gallrade malvorna hårt. Det innebär att jag just nu har en del riktigt fina malvaplantor om någon vill ha – de satt bara på fel ställe. En del maskrosor har jag också fått dra bort, och skott från schersminen jag tog bort för fem år sedan. Nu är det dags att ta tag i nästa rabatt, och när jag gått varvet runt är det bara att börja från början igen. Dessutom har det redan kommit en del ogräs i gruset på innergården, så ett varv med skyffeljärnet får det också bli relativt snart.

Under tiden njuter jag av allt som blommar i trädgården. Det är tur att det blir vacker blomning även om ordningen inte alltid är den bästa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *