Dripp dropp

För att spara på både vatten och arbete under sommaren bestämde jag mig för att gräva ner en droppslang i växthuset i år. Jag har inte möjlighet att ha ett helt bevattningssystem med timer och sånt som sköter vattningen helt automatiskt, men detta kommer ändå spara en del jobb. Jag behöver bara koppla på slangen och dra på vattnet och kan sen göra annat medan växthuset vattnas på ett jämnt och bra sätt.

Droppslangen kan ju ligga ovanpå jorden, men jag valde att gräva ner den en bit. Det gör bevattningen effektivare och minimerar avdunstningen maximalt, så det kommer gå åt mindre vatten på det sättet. Med tanke på torkan förra året känns det som en bra idé.

Jag fick börja med att sopa ut en massa gamla löv från vinrankan och kiwin som legat i växthuset under vintern. Sen tog jag itu med jordbäddarna som på ytan såg riktigt bra ut, nästan inget ogräs alls. Men när jag började gräva insåg jag att det var massor med ogräsrötter i jorden. Jag grävde igenom all jord och plockade bort så mycket rötter jag kunde. Sen placerade jag ut droppslangen. Det visade sig att de 7,5 meter jag köpt var precis lagom.

Jag grävde ner slangen och hämtade några kärror brunnen gödsel från vår gödselstack och lade på toppen. Sen drog jag igång bevattningen. Jorden var rejält torr, så jag låter den vara på ett bra tag och hoppas jag kan få jorden rejält genomvattnad. Sen kommer jag blanda gödsel och jord och fylla på med en hel del ny jord också. Sen är det dags att plantera ut alla tomatplantor och annat som står på glasverandan och väntar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *