Chelsea på Österlen

Idag har vi varit på Österlen Garden Show. Nej, det är inte som Chelsea Flower Show, det är en bit kvar – men bitvis var i alla fall stämningen åt det hållet, minus Pimm’s förstås. Vi hade väldigt trevligt! Vi passade på att prata med några experter om planer vi har för vår trädgård och fick en hel del bra hjälp.

Vi shoppade också lite blommor, den mörka julrosen ovan och ett gäng pelargoner. Jag köpte dessutom en vänsterhänt-sekatör. Även om det inte ser ut att vara någon skillnad på en vanlig sekatör och en vänstersekatör så är det faktiskt det. Skillnaden är hur bladen sitter – de sitter tvärt om på vänstersekatören och minskar på så sätt risken att sega grenar ställer sig mellan bladen.

Food-courten såg på pappret riktigt bra ut – men när vi kom och skulle äta vid tretiden var nästan all mat slut! Vi fick i alla fall tag på en banh mi till Ulrik och en bao till mig – båda med högrevs- och teryakifyllning – jättegott! Jag köpte dessutom en stor fogarolli-latte, det är nog det godaste kaffet jag vet.

Vi körde förbi Frusen Glädje på hemvägen och köpte varsin glass. Vi konstaterade båda att kardemumma-glass var en jättebra uppfinning.

Väl hemma var det bara att sätta fart i trädgården. Jag började med att göra det sista i växthuset och planterade ut tomater, gurkor och sallad.

I år planterade jag bara om plantorna en gång, istället för två som jag brukar. Det märks, de är mycket mindre än andra år. Jag får se hur det påverkar, om jag ska gå tillbaka till tre gånger kommande år.

Pelargonerna fick ersätta vattenfallet på ena trappen. Det kändes synd att bara slänga fullt blommande penséer, så de fick flytta till ridbaneslänten, bredvid de återbrukade fingerborgsblommorna.

Där kan de ta sig och sprida sig om de vill det, och skulle de inte ta sig är det ingen katastrof.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *