WE-tävling i Trolleholm

Igår var vi iväg och tävlade i Trolleholm. Ulrik var dessutom banbyggare så han åkte i egen bil direkt efter frukosten. Jag tog in hästarna (som går på bete och sover ute även i full tävlingskondition) och gjorde iordning dem. Ja, jag flätade också, vi vågar inte vägra fläta 😉 (eller Ulrik hade nog vågat om inte jag flätade åt honom – men Xipos långa man är betydligt mindre vägen när den är flätad).

Vi rider båda medelsvår klass. Dressyrprogrammet är roligt med en del svårigheter på motsvarande msv B-nivå i dressyr. Tyvärr fick Amelia och jag inte alls till det, det kändes lite oengagerat och som vi inte riktigt var på samma våglängd. Ulrik vann dressyren, vi blev tvåa på drygt 62%.

Teknikbanan var tuff. Svårklassryttarna red precis samma bana, med skillnaden att de rider på en hand. På flera ställen var det bara två eller tre galoppsprång mellan de olika hindren, och rörelsen sidvärts över bom skulle göras med lans i ena handen. Amelia kändes jättefin på framridningen, och vi var verkligen taggade – trots det ösregn som kom när vi red fram och gjorde att vi var genomblöta båda två.

Jag startade, och den fina känslan fanns verkligen där. Andra hindret var grind framlänges. Under anridningen mot den kommer det ett litet hobbyflygplan och börjar cirkla på låg höjd över oss. Precis när vi tagit oss igenom grinden och jag ska lägga på öglan för att stänga gör planet en loop ner mot oss. Am blir störd och jag tappar repet. Noll på det hindret. Men vi samlar ihop oss och fortsätter, och trots att planet är ytterst irriterande rider vi på jämna sjuor i hindren, förutom på ringen som jag missar och knockar ner. Jag är framför allt nöjd med parallellslalomen med sju stolpar som vi satte klockrent med perfekta byten och balanserade svängar och fållan som Amelia brukar tycka är tung. Nu gick hon den balanserat och fint och fick till både byte och halvpiruett i galopp på ett utmärkt sätt. Trots en nolla på ett hinder slutade vi på drygt 62%. Ulrik vann även tekniken.

Till speeden var vi båda taggade! Vi red snabbt och snävt, men tyvärr fick vi lite trassel på grinden baklänges, vilket kostade några sekunder. Ulrik och supersnabba Xipo vann speeden men vi var inte jättelångt efter.

Totalt sett vann Ulrik – och det var bara en placerad i klassen. Jag är mycket nöjd med min andraplats, även om den inte gav mig någon rosett idag. Men framför allt är jag supernöjd med den fina känslan och de jämna ritterna vi gjorde i teknik och speed.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *