Vi tävlar vidare

Idag tävlade vi i Ystad. Det är ju vår hemmaklubb och Grao har tävlat där förr, men ändå var han väldigt spänd i första klassen. Vi red Lätt A:3 för första gången och jag kan dessutom konstatera att det nog är lite för svårt för oss just nu. Vi klarar  varje grej för sig (förutom att vi fick ett tråkigt omslag i första förvända då), men sammansatt blir det lite för svårt, särskilt när han är så spänd. Vi fick 57.8%, med 3or som lägst och 7,5 som högst – på galoppökningen. Jag fick även kommentarer från domaren att hans galopp är jättefin och att när han slutar spänna sig och vi får till det kommer det bli riktigt bra.

Nästa klass var en lagklass, Lätt B:1. Det gick betydligt bättre, men med tre rejäla missar – han backade i båda halterna och fattade fel galopp en gång – blev inte resultatet särskilt imponerande, 60,5%. Totalpoängen är 280 och vi fick treor på alla missarna, så det var alltså en hel procentenhet ner lite drygt för varje miss + då att det sänker det allmänna intrycket rejält.

Jag är inte så glad åt att han börjat tänka bakåt i halterna. Det gör han ju inte hemma, men då har han inte ett domarbord framför sig heller. Förutom att det drar ner poängen rejält är det ju det första domaren ser, vilket givetvis ger ett väldigt dåligt intryck av oss. Jag får börja med att göra halt mot saker han tycker är läbbigt hemma, och sen fortsätta med att sätta upp ett bord vid C och göra halt som på tävling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *