Vi har tävlings-bootcamp

Grao och jag har inte tävlat på ett år. Helt enkelt för att det känns rätt meningslöst att betala några hundra för att gå in, kasta sig för en blomma och sen bocka i fem minuter. Istället har vi jobbat på hemmaplan med att lyssna på matte och gå fram för skänkeln i alla lägen, och med att inte bocka och så. För en månad sen ungefär kände jag att det var dags att göra ett diagnostiskt test av vår träning. Och då Grao funkar bra med att göra ”likadant” tänkte jag att han skulle få tävla så många gånger på en helg att det blev likadant att tävla. Jag såg att Sydslätten hade en bra tävling den här helgen, där vi kunde rida Lätt B & Lätt A både lördag och söndag.

I fredags åkte vi och red på banan då klubben återigen anordnade öppen bana dagen före tävling. Det är så bra! Jag skrittade länge, och fick ur en hel del spänning ur kroppen med tiden. Sen red vi några linjer ur lördagens program och nöjde oss.

Lördagen började med Lätt B:2. Mitt mål med klassen var 1. ta mig runt 2. inget drama. Vi lyckades bra med det! Jag styrde bara runt och fick låga poäng 56%, men bättre det än explosioner tänkte jag. Därefter Lätt A:3. Målet nu var att känna att jag kan börja rida lite mer inne på banan, men fortfarande lite ljummet tempererat så vi höll oss på mattan. Även det tycker jag gick riktigt bra! Domaren var densamma som i klassen innan och även här blev det låga poäng, ca 58%. Jag var iväg ensam, men det visade sig att en vän hade filmat oss!

Idag red vi först Lätt B:1. Jag blev lite chockad när jag kom in i ridhuset, det var som att gå in i en bastu! Det har ju varit närmare 30 grader, kvavt och sol hela helgen, så inte så konstigt egentligen. Programmet kändes ändå riktigt bra, och när poängen kom bekräftades känslan, 68,9%, bara en enda poäng efter ledaren. Ett av ekipagen efter lade sig först, men det blev en gul rosett! Här är galoppen:

Vi hade bara 40 minuter mellan starterna, så jag hade egentligen inte tänkt att sitta av. Men med tanke på att Grao kändes fin men lite trött bestämde jag mig för att ändå göra det. Jag drack själv lite vatten, promenerade runt litegrann och satt upp när det var knappt 20 min till min start. Jag fortsatte skritta kanske 10 min och gjorde bara några övergångar mellan alla gångarter innan jag red in i collectingring där jag skrittade tills jag fick gå in på banan. Inne på banan red jag på och gjorde ett gäng fattningar för att känna att jag hade honom framme.

Vi kämpade på i värmen, och för första gången någonsin kände jag att ångan tog helt slut hos Grao! I den avslutande galoppökningen sjönk framdelen ner och jag kände att han sa – förresten jag skiter nog i att öka. Jag valde att inte pressa, vi var färdiga och jag var jättenöjd efter att ha ridit ett stabilt program helt utan missar. Vi landade på 65,1% och blev tvåa i en klass som var så liten att det bara var en placerad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *