Toppenbra hederspris

wp-1474221268050.jpg

När Ulrik vann den medelsvåra WE-klassen i Trolleholm vann han en spångrep från Sverigegrepen. Det var verkligen ett fantastiskt bra hederspris! Jag var först lite tveksam till det svängda skaftet. Jag har försökt sopa med en kvast med sånt svängt ”anatomiskt” skaft och det är väldigt obekvämt och opraktiskt. Men den här grepen har flera stora fördelar.

Den första och allra bästa är själva grephuvudet som är format som en skopa eller djup skyffel. Man sveper upp det man ska ta upp, lutar den lite så bajset rinner ner i skålen och skakar lite. Tack vare de skålade kanterna stannar allt som ska kvar och det som ska ramla igenom gör det.

Nästa fördel är handtaget som är format som en stor kvadrat där varje sida är som ett handtag. Det går alltså att greppa den på lite olika sätt vilket ger en bra flexibilitet.

Slutligen – det böjda skaftet. Jag konstaterade snabbt att det är en helt annan sak att mocka med svängt skaft jämfört med att sopa. Här fyller svängen en funktion, den ger skaftet stabilitet. Det enda negativa är att den är något för lång för mig, jag hade gärna haft ett något kortare skaft.

Jag väljer numera i princip alltid den här grepen när jag mockar, och jag skulle verkligen kunna rekommendera den för dem som har en grep stående i ridhuset. Genom att skopan är större och har bättre kanter än de vanliga spängreparna borde den vara perfekt för den som behöver mocka en enstaka bajs i ridhuset.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *