Spänt var det här

Idag var det skarpt läge för oss. Debut i Lätt B på ett ställe där ingen av oss varit tidigare. För min del är det förstås inte något större problem, det är den andra halvan av ekipaget som har det lite jobbigare med den saken.

Domarbordet var läskigt. Hela kortsidan där domarbordet stod var skum faktiskt. Särskilt från vänster, i höger varv. Det gjorde ju att ritten blev lätt ryckig och oharmonisk, jag hann precis få ordning på allt så var det dags igen. Vi landade precis över 60%, vilket kändes rättvist. Han gjorde faktiskt en del saker rätt fint, även om helhetsintrycket blev sådär.

Förutom den lilla detaljen med att han inte ville gå bakom bokstäverna H och M så skötte han sig ändå bra. Han var lite nervös vid uppsittningen, men kom snabbt till arbetsro på framridningen. Han kastade sig för den läbbiga ridhusporten som öppnades då och då några gånger, men inte heller det var någon stor grej egentligen. Och vi klarade av att ta oss runt programmet med hedern i behåll, även om det bara var några decimaler över 60-strecket, trots att han var ordentligt spänd.

Jag misstänkte ju att det skulle vara så här när vi börjar tävla, Ystad var en mjukstart på hemmaplan liksom. Det är ju en träningssak, och vi har tränat oss igenom liknande och värre saker, så nu får vi helt enkelt se till att träna vidare. Jag är anmäld till ett par Lätt B till under hösten, och jag ser egentligen ingen anledning att gå ner till Lätt C. Ett skäl är förstås att det finns så få lätt C-klasser. Ett annat är att domarbord och andra saker att titta på finns det i alla klasser, och det är där problemen ligger just nu, inte i att springa det ena eller det andra programmet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *