Nöjd men rosettlös

Idag har Grao och jag gått upp tidigt och ätit frukost i bilen. Vi har tävlat i Fjälkestad, som ligger galet långt bort. Skälet till att vi åker galet långt bort för att tävla trots att vi bor i Skåne är att seniorcupens andra omgång låg där.

Jag valde att rida en Lätt A:1 som förklass, för att ge Grao en chans att se banan innan lagklassen. Det var det som gjorde att det blev frukost i bilen. Grao ville först inte gå in i släpet i ottan, för det var något konstigt längst fram. När han väl kommit in insåg han att det var frukosten. Då var det ändå rätt bra konstaterade han.

När vi gick in på banan för första klassen var Grao rätt tveksam till hela domarkortsidan. Han var inte alls särskilt sugen på att utforska den, och tyvärr hann vi inte heller göra det särskilt mycket innan vi fick startsignal. Men på något sätt lyckades han ändå titta, undersöka och springa program samtidigt. Det blev lite bromsigt och krokigt på ett par linjer som var mot kortsidan, men vi har alltså gått från att inte kunna passera X till att få sexor på några moment på grund av spänningen. Det är jag definitivt jättenöjd med!

Andra klassen var tre timmar senare, så jag fick dricka lite kaffe, äta några medhavda bullar och vänta ett tag. Framridningen till första klassen kändes helt perfekt, och eftersom det var såpass lång tid mellan starterna tänkte jag helt enkelt köra exakt samma upplägg en gång till. Normalt kortar jag ju gärna andra framridningen lite, men då är det kortare tid emellan klasserna.

När jag hade ridit fram i ca 20 minuter och allt kändes bra fick jag reda på att de flyttat fram starten för min klass, där jag startade först, med en halvtimme. Det var alltså inte 20 minuter kvar till min start utan 50 minuter. Att sitta av och pausa framridningen kändes inte som ett bra alternativ med en häst som Grao, och skritta på lång tygel är ju inte helt lyckat det heller. Jag valde att fortsätta jobba honom lågintensivt för att göra det bästa av situationen.

Jag tycker Grao hanterade situationen bra, även om jag kände mig som om jag gav honom rätt osjyssta förutsättningar. Känslan i programmet var snäppet bättre än i första klassen, och poängen blev också något högre. Däremot verkar domaren verkligen inte ha gillat min musik, jag fick dagens lägsta poäng på musiken! (ihop med några andra). Totalt fick vi 65,5% och utan att ha räknat exakt ser det ut som om jag hade ca 66-67% med musiken borträknad. Det är jag förstås jättenöjd med!

Jag är också nöjd med att knopparna jag gjorde kvällen innan var helt felfria under hela dagen. Däremot får Grao ett intressant rufs när jag drar ur dem…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *