Pumpabröd

Pumporna på gödselstacken är väldigt produktiva, det finns massor med pumpor av olika sorter nu. De flesta är förstås inte färdiga än, men en pumpa av sorten Uchiki Kuri har varit mogen ett tag. Jag funderade lite på vad jag skulle göra med den, och valde till sist att riva ner den i morgonens frukostbröd. Jag gjorde alltså en deg som skulle kalljäsa igårkväll och bakade ut brödet till frukost på morgonen. Det är alltid så smaskigt! Jag gjorde en enkel vanlig deg med 5 dl vatten, 1 dl olja och 50 gram jäst, blandade i den rivna pumpan och en blandning av vetemjöl special och grahamsmjöl. Sen fick det jäsa över natten och jag bakade ut det som portionsbullar. Pumpan tillför lite smak, men framför allt gör den brödet väldigt saftigt. Jag var lite för trött igårkväll för att ta vara på pumpakärnorna och rosta dem, men nästa gång gör jag nog det också.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *