Vips fick vi MIPS

Idag gjorde vi som galet många andra – åkte på en shoppingrunda till Malmö. Men vi lyckades ändå rätt bra tycker jag, inte så mycket köer och inte så mycket folk där vi var ändå. Det var bara parkeringarna som var trånga.

Vår första anhalt var strängt taget inte Malmö, utan Megs i Svedala. Där köpte Ulrik karameller till Xipo – han tyckte inte att Xipo skulle behöva fira jul utan karameller. Jag kan förstå resonemanget.

Nästa stopp var Friluftsvaror där Ulrik köpte impregnering till våra jackor, så de ska vara vattentäta när vi ska åka skidor om några veckor. Ja, ni hör ju vem som planerat den här trippen – jag hängde bara med!

Sedan körde Ulrik till Jägersro, där vi gick in på Hööks. Jag trodde vi bara skulle spana lite, men han hade en plan. Vi har länge pratat om att vi borde skaffa ridhjälmar med MIPS, och nu var det 20% rabatt på alla hjälmar. Mer rabatt än så lär vi ju inte få, resonerade vi, och köpte varsin hjälm, jag en svart och Ulrik en brun. Jag har ju redan MIPS på skidhjälmen, men har inte haft det på ridhjälmen innan. Risken är ju ändå större att jag ramlar och slår mig när jag åker skidor än när jag rider, har jag resonerat. Jag har rätt många fler timmar i sadeln än på skidor trots allt.

Ulrik gick dessutom till en sportaffär och provade skidhjälm. Jag har som sagt en bra, men han har en som är alldeles för gammal. Han hittade dock bara en som var sådär, ingen som var riktigt bra, så han avstod från att köpa.

Det ställe där det var mest folk av alla vi besökte var Systembolaget. Men det gick ändå rätt smidigt, och nu har vi glögg hemma så vi klarar oss över helgen också. Vi köpte även några småflaskor med gott vin – vi dricker ju sällan en hel flaska så småflaskorna är perfekta för oss.

Vi avslutade med en shoppinglunch på det här glamourösa stället:

Det är ett indiskt ställe där Ulrik äter lunch ibland. Maten är ungefär lika bra som fasaden är sjabbig skulle man kunna sammanfatta det hela. Där var det ingen trängsel idag kl halv två, vi var ensamma. Men jag förstår verkligen att Ulrik och hans arbetskamrater åker dit och äter, det var så gott.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *