Uppdragsutflykt

Både Ulrik och jag har jobbat hårt ett tag och vi behövde verkligen göra något som ger lite energi. Vi brukar ju gilla att göra utflykter, besöka olika ställen och äta gott. Sånt är ju tyvärr rätt svårt nu, men vi bestämde oss för att ändå försöka göra något roligt. Vi bestämde oss för att ge oss själva ett gäng uppdrag att utföra. Vi fixade inte alla, men vi försökte verkligen! Våra uppdrag var:

Köra över en bro vi inte åkt över innan
Äta en god glass
Pausa vid en insjö
Fota en sfär
Åka eller gå genom en tunnel
Fota en klassisk korsvirkesgård
Hitta en utsikt vi inte sett innan

Då jag skulle hämta mitt nya pass i Ystad var det naturligt att vi körde åt det hållet. Ulrik hade researchat broar en del och vi hade bestämt oss för att sikta på en fackverksbro som tidigare varit svängbar, utanför Åhus. Så då hade vi en riktning! Det första avklarade uppdraget blev att hitta en utsikt som vi inte sett innan. Vi körde till Svabesholm och sen in mot Kivik, och se, där kunde man se hela Hanöbukten och en stor del av Blekinge! Vi stannade och jag fotade.

Inne i Kivik åt vi lunch från en libanesisk foodtruck vid ett picknickbord i hamnen. Sen fortsatte vi norrut på nya vägar efter våra infall. När vi nästan var framme vid bron såg vi att vi passerade Pulken, sjön där många tranor pausar på väg till Hornborgasjön. Vi stannade och tittade på tranor, och kunde på köpet bocka av punkten ”pausa vid en insjö”. Vi konstaterade att om Hornborgasjön är tranornas nattklubb, där de dansar och raggar, så är Pulken mer av en vägkrog. Det var inget dansande alls, men massor med tranor som pausade och åt. Mitt bland tranorna stod en lite vilsen stork.

Strax efter Pulken hittade vi bron. Den var verkligen fin! Vi körde över den fyra gånger, om någon såg oss måste de ha undrat!

Efter det tyckte vi att det var dags att bocka av uppdraget ”ät en god glass” och vad kan då vara lämpligare än att åka in till Åhus och uppsöka glassbåten i hamnen? Tydligen det mesta. Glassbåten var stängd och vartenda annat glasställe i hela Åhus var också stängt. Tro oss, vi kollade. Alla. Vi misslyckades alltså med det uppdraget, men vi lyckades å andra sidan med att ”fota en sfär” och fota en korsvirkesgård. Dessutom hittade Ulrik en frisör som inte hade kunder och kunde klippa honom och jag satt och lapade sol i lä i hamnen ett tag. Det fanns många fina hus också!

På vägen hem hittade vi ytterligare nya roliga vägar, en jättefin bokskog i en ravin genom Linderödsåsen, en fin utsikt till och mycket annat. Kvällsmaten blev på pizzerian i Vollsjö. På det hela taget en mycket lyckad utflykt även om vi inte lyckades med precis alla uppdrag. Jag har dessutom idéer till fler uppdrag nästa gång – men utmana oss gärna med fler uppdrag också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *