Mitt andra hem?

Under hösten håller jag en hel del kurser i Stockholm, vilket förstås innebär mycket resor och boende borta. Jag har valt att boka in mig på samma hotell hela tiden, Best Western Bentleys på Drottninggatan. Det är ett trevligt och personligt hotell med riktigt bra läge. Att det är i en byggnad från förra sekelskiftet med en vacker gammal hiss från Graham Brothers gör dessutom mig lite extra glad. Jag är ju rätt nördigt intresserad av den tidsepoken.

Läget på övre delen av Drottninggatan, mot Vasastan är förstås bra för att det är centralt, men också för att jag är lite extra förtjust i de här delarna av stan. Jag bodde inte så långt härifrån ett halvår 1990 och kan kvarteren utan och innan. Dessutom är det ett idealiskt läge för enklare mat på kvällarna. När jag ska äta ensam vill jag ju ha ett ställe som inte bygger på att man ska sitta och umgås med sitt sällskap, utan det ska vara gott och rätt så effektivt. Här finns flera mindre ställen med både takeaway och enklare barserveringar. Den här gången var jag av förklarliga skäl rätt trött om kvällarna och valde att ta med mat upp på hotellrummet. På tisdagkvällen blev det tacos och hemgjorda tortillachips från källarrestaurangen La Neta, och på onsdagen valde jag decomposed samosas från Indian Street Food. Båda ställena ligger precis intill hotellet, och båda har utsökt mat! En annan fördel med att bo centralt är att jag bara kunde ta hissen ner och köpa en glass när hettan från den indiska maten blev överväldigande.

Det är dessutom trevligt att vara stamgäst på ett så personligt hotell. Förra vistelsen blev jag uppgraderad till ett dubbelrum med takterass. Jag tackade och uttryckte min uppskattning, det var verkligen fint! När jag kom sent i måndags kväll visade det sig att de hade blockat ett likadant rum till mig hela dagen, så ingen annan gäst skulle få det. En annan rolig sak var att jag i tumultet i måndags inte fick med mig min namnskylt, så jag gjorde en egen handskriven. När receptionisten råkade se den gjorde hon en utskrift åt mig, så jag fick en proffsigare skylt, helt fantastisk service! Det är inte jättekul att bo borta, men sådana här saker gör det så mycket trevligare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *