Dansk utflykt

I tisdags firade vi elvaårig bröllopsdag. Vi brukar försöka göra något kul när vi har bröllopsdag, men i år hade vi inte planerat något i förväg. Vi bestämde oss helt enkelt för att sätta oss i bilen och åka över till Danmark och se vad vi kunde hitta på. Vi har tidigare sett Skovtårnet på håll och i flera år varit sugna på att gå upp i det, så det fick bli första anhalten. Tyvärr fixar ju inte Ulriks knä klätterbanorna just nu, annars hade vi nog tagit en heldag där – det var ett häftigt ställe! Promenaden bort till tornet gick genom vacker lövskog med övervägande bok och överallt var det folk uppe i träden. På några ställen var det tre-fyra ziplines som korsade varandra på olika höjder över oss. Tornet är i sig en mäktig upplevelse. Det är ganska lätt att ta sig de 45 meterna upp – man går på en gångväg utmed tornet som löper som en spiral i tolv varv upp. När det var några varv kvar kom man över trädtopparna och kände vinden. Högst upp var det utsikt åt alla håll, mäktigt. Vi kunde till och med se Turning Torso i Malmö därifrån.

Lunchen fick bli indiskt i en matbod/permanent food truck på Äventyrscampen. Det var riktigt gott och dessutom hyfsat prisvärt för att vara på ett sånt område. Vi avrundade med en glass och åkte vidare mot Själlands västkust. Vi slingrade runt på fina vägar, pausade och tittade på några mindre fina städer och hade det allmänt mysigt. Det var 22-23 grader, perfekt utflyktsväder. Från Korsör körde vi norrut mot Kalundsborg. Överallt på vägen såg vi en massa målade hälsningar och hejarop. Vi spekulerade lite i vad det var och varför – vi körde åt fel håll så vi hade svårt att läsa vad det stod. Men plötsligt kom jag på en sak – hade inte Tour de France startat i Köpenhamn och gått genom Danmark för ett par veckor sen? Vi bestämde oss för att det nog var så att vi körde på samma vägar men åt motsatt håll – och i efterhand har jag kollat upp det och det verkar verkligen stämma.

I Kalundsborg började vi fundera på middag. Vi tänkte att Holbaek såg fint ut och låg på lagom avstånd bort. Jag kollade upp ett par ställen på Tripadvisor och vi begav oss dit. Tyvärr var BÅDA ställena vi kunde tänka oss där fullbokade och kunde inte ta emot oss. Besvikna körde vi vidare hemåt. Vi stannade i Roskilde och hamnade till sist på ett ställe där vi ätit ett par gånger tidigare. Det blev verkligen bra! Jag åt en svamptoast med oxfilé på och Ulrik tog en waygu-burgare. Till efterrätt fick jag en apple crumble cheesekake. Allt var supergott. Från Roskilde har vi bara en dryg timme hem, perfekt efter en lång dag när vi var mätta, nöjda och trötta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *