Dansk shopping

Idag har vi haft en heldag i Roskilde tillsammans med ett gäng goda vänner – det var dags för Stora Hestedagen igen. Dagen började på Forex-kontoret på Sturups flygplats, de öppnar föredömligt tidigt. Förra året hade vi bekymmer med att få ut danska pengar vilket gjorde oss mycket begränsade. Få utställare och inga matstånd tog kort, och svensk swish funkade förstås inte. I år hade vi lärt oss!

Vi var på plats redan en bit före klockan 9 och hann till och med shoppa lite innan lusitano-kårningen började kl 9.30. Förra året hade Ulrik spanat in ett par stübbensporrar i en fin ask som såldes ut till halva priset. Då hade vi inga kontanter så han kunde inte köpa dem. Nu gick han direkt till den montern och hittade exakt samma korg som han grävt fram dem ur förra året. Och tro det eller ej – i botten av korgen hittade han lådan!

Det var fortfarande halva priset på dem, så han köpte dem direkt!

I samma monter hittade jag en klocka till vår WE-hinderpark.

Sedan var det alltså dansk kårning av lusitanos. Tyvärr var det bara två hingstar med, en fyraåring som precis kommit till Danmark och vad jag förstod visades bara ”på prov”, och en sexåring. Fyraåringen var fin, men hade tappat en hel del under resan så den var muskelfattig, och dessutom rätt spänd – men jag gillade den! Sexåringen var av den grövre typen och rent alter real-blod, inte riktigt min typ. Den blev inte heller godkänd.

Sedan fortsatte vi shoppingen. Trots att den danska kronan är tokdyr tycker vi att vi gjorde en del fynd. Jag köpte en ridkavaj som jag nog kommer använda som ”civil” för 300 danska, och en slipover för 100 – det är ett plagg man inte ser så ofta 🙂 .

Den var iaf jättesnygg, och har jag den under kavajen ser jag riktigt preppy ut. Jag köpte dessutom en långärmad träningströja i funktionsmaterial, inte superbillig men väldigt tunn och skön. Ulrik köpte ett par vinterhandskar. Han provade även ett par vita skinnhandskar för tävling, men de var för stora – men de visade sig sitta perfekt på en av våra vänners händer så de fick följa med honom istället. Även övriga i gänget hade fyllda påsar med sig när vi samlade ihop oss i bilarna och åkte in till Roskilde för att avsluta dagen med att äta bra. Den här dörren passerade vi, visst är den kul!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *