Bra brunch

Vi har flera gånger tänkt äta brunch på Nötesjö, där vi tidigare ätit goda luncher och hamburgare bland annat – men vi är normalt sett inte så planerande av oss och det har varit fullt när vi har försökt spontanåka. Men idag hade vi bokat sedan en vecka tillbaka för att få plats!

Vi har konstaterat tidigare att brunch i Skåne fungerar lite märkligt. Det är egentligen inte så mycket brunch, dvs en frukost med drag av lunch eller en lunch med drag av frukost. Det serveras snarare som någon slags söndagmiddag i form av smörgåsbord. Flera ställen börjar inte servera brunch förrän kl 13, alltså efter lunchtid och långt efter frukosttid. Priset är också högre än vi är vana vid för brunch, men som middag är det helt ok. Här började de i alla fall kl 11, så vi bokade till då. Ulrik som anser att man inte äter frukost innan brunch kom på fastande mage. Jag var uppe tidigare än han för att rida, så jag åt en macka och en kopp kaffe vid sju – men hann bli hungrig ändå.

Som vanligt gjorde Nötesjö oss inte besvikna när det gällde mat och smaker. Min favorit var nog baobrödet med fläsk, gurka och någon stark sås på, men även lax, rökta räkor, rostade rotsaker, potatissallad, charkuterier och mycket annat var riktigt gott. Dessutom fanns det generöst med färsk frukt, goda croissanter och både våfflor och pannkakor. Godast av allt var nog i alla fall det som jag gissade var en creme Katalan – en creme brulé med citrussmak.

Efteråt var vi mätta, men promenerade ner maten uppepå Romeleåsen. Morgonens snö var borta och det var en riktigt härlig om än lite kall höstdag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *