Åre – resan

Vi har varit fem dagar i Åre och åkt skidor – jättehärligt! Den här gången testade vi att åka nattåg. Vi har båda åkt nattåg till Åre på 90-talet, men fenomenet har ju varit i det närmaste utdött i några år. Nu gick det att åka enkelt och smidigt med Snälltåget från Malmö. Vi åkte vid halv fem på lördagskvällen och var framme i Åre klockan åtta på morgonen. Hem åkte vi på torsdagen kl 16.15, framme i Malmö 7.05 fredag morgon. Upp var vi tyvärr tvungna att byta tåg i Östersund kl 5 på morgonen, eftersom sovplatserna var slut på direkttåget. Det var faktiskt ett mindre problem än vi befarat, och frukosten vi förbeställt på tåget mellan Östersund och Åre smakade verkligen gott!

Snälltåget har bara liggvagnar, dvs de där kupéerna där man är sex personer, tre på höjden på varje sida. Jag tycker att det funkar väldigt bra! Sen hade vi förstås rätt mycket tur också – på vägen upp var vi fyra i kupén, hem var det bara Ulrik och jag. Att sitta i en liten kupé på tåget är lugnt och trivsamt, och jag tycker man ligger bekvämt också. Tandborstning och sånt är lite meckigt, men det var det verkligen värt ändå – vi kunde ju åka skidor direkt på söndagmorgonen och åkte fram till kl 14 på torsdagen när vi skulle hem. Vi packade så lätt som det går när pjäxor, snowboard, hjälmar och en massa skidkläder ska med – men det blir ju ändå en del packning. På vägen upp kunde den stå i bagagerum och på hyllorna i kupén. Hem hade vi faktiskt checkat in allt bagage utom varsin liten ryggsäck med det viktigaste (bland annat min kudde som jag ville ha på tåget!).

Kul kuriosa – tågen vi åkte med var riktigt långa, det som gick hem var 485 meter! Vi åkte nästan längst bak, och fick alltså gå nästan en halv kilometer på perrongen.

Vi blev verkligen positivt överraskade över hur bra resan gick och hur trevligt det var – så nu tittar vi faktiskt på möjligheter att ”vuxen-tågluffa” i sommar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *