Åre – redovisning av uppdrag

Innan jag åkte till Åre fick jag med mig fyra uppdrag av arbetskamrater och vänner. Här kommer en redovisning av genomförda uppdrag:

  1. Headbanga på afterskin. Det var ett lätt uppdrag, vi bodde ju på Fjällgården, Åres främsta afterski-hotell. De båda livebanden vi hann höra var ösiga!

2. Åka ett åk riktigt fort och ha roligt och gör en riktig stoppsladd när du är nere. Jag är ju inte någon jätteskicklig åkare, och jag satsade mer på att lära mig åka bra än att åka fort. Men jag hade iaf en toppfart på 49,9 km/h enligt min app, det tycker jag får duga, och jag kan lova att roligt hade jag! Här är en film från min första skidlektion. Efter den andra hade jag mer framvikt, benen mer ihop och ännu bättre belastning på ytterskidan – det är i alla fall så jag upplevde det 😀 Men jag lovar, redan detta är en stor förbättring mot hur jag åkte innan, och det går faktiskt rätt fort också. Stoppsladd fick jag inte på film, men det har jag gjort ett gäng det med.

3. Drick Lumumba. Jag sa nä, jag dricker Irish coffe! För det är ju det jag gör liksom. Men sen bestämde jag mig för att testa varm choklad med minttu. Och sen varm choklad med cointreau. Och ja, jag medger. Det är galet gott! Irish coffee beställd i en bar sådär har dessutom ofta problem med temperaturen – det är så liten mängd varm kaffe i förhållande till de kalla ingredienserna så den svalnar för fort. Den jag gör hemma är faktiskt bättre 😀

4. Ät en våffla. Jag måste erkänna, här gick vi bet! Första dagen var vi nära, vi åkte förbi våffelstugan uppe vid toppen av VM8-an vid lunchtid. Det visade sig att vi båda tänkt tanken att äta där, men ingen av oss svängde av! Sen hade vi sån otur att VM8-an var avstängd så vi tog oss inte dit. Cecilia – jag är ledsen. Vi bommade ditt uppdrag. Kan vi kompensera genom att äta våfflor i skidkläder hemma?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *