Åre – mat och boende

Vi bestämde oss för att åka till Åre ganska sent och när vi först letade boende fanns det inte så mycket att välja på. Men så hittade vi ett dubbelrum på hotell Tott, och vi bestämde oss för att boka det. Det var ett bra val! Hotellet är stort och har en hel del andelslägenheter, men vi bodde alltså i den rena hotelldelen, i ett rum med fantastisk utsikt över byn och sjön.

Vi insåg snabbt att en mycket stor fördel med hotellet var spa-avdelningen med bubbelpooler. Det var fantastiskt skönt att krypa ner i en varm bubbelpool med utsikt efter att ha åkt skidor en hel dag. Musklerna fick sig en genomkörare och blev (nästan) som nya. Det var så bra att vi konstaterade att vi nog helst alltid vill bo med bubbelpool i fortsättningen när vi åker skidor. Dessutom fanns det mysiga badrockar och tofflor på rummet.

Servicen på hotellet var god och frukosten hade bara en enda brist – det fanns inga croissanter. Annars uppskattade jag att det fanns frikostigt med färsk frukt till exempel.

Mat och dryck är inte billigt i Åre – men det är gott! Vi åt mycket bra alla dagar. En favorit var den här fläderdrinken som serverades på Werséns. Ulrik drack en hel del lokal öl och jag frossade i irish coffee – perfekt efter en dag i backen! Flera dagar gjorde vi så att vi delade en lunch i backen. Det är gott att få i sig något lagat mitt på dagen, men vi vill ju inte bli proppmätta när vi ska åka skidor, så det kändes som en bra strategi. Kaffe och bulle blev det en och annan gång också.

Vid ett par tillfällen var vädret faktiskt så bra att det gick att sitta ute, i alla fall om man hittade lä.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *