Påsklamm

Vi firar inte så mycket påsk, men idag har jag i alla fall gjort en lammgryta. Jag improviserade lite och blev rätt nöjd, men jag har ett par ändringar jag kommer göra nästa gång också, så blir det nog ännu bättre.

Jag tärnade ner följande i slowcookern:
Aubergine
Paprika
Lök
Lammstek
generöst med hackad vitlök
och så klippte jag ner en kruka rosmarin, blandade i en burk fetaost och ringlade över lite oxfond (enda köttfonden jag hade, hade nog valt kalv annars)

Detta fick gå på låg värme i fem timmar. Sedan blandade jag i en burk creme fraiche och körde en halvtimme på hög.

Nästa gång ska jag vänta med fetaosten och lägga i den mot slutet. Jag kommer troligen skippa creme fraichen också. Såsen blir ju som en sky, men den var så god som den var, så jag tror det får vara så.

Jag serverade med hemmagjorda klyftpotatisar. Det blev verkligen jättegott!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *