Köttfärssås på egen skörd

Vi har ju skördat bland annat morötter och lök hela sommaren, men nu var det dags att dra upp det sista. Det blev en hel låda – jag gillar verkligen den här fina trälådan som jag fått av Beppe och Gunilla. Den är perfekt som skördelåda, att ha frösådd i och mycket mer.

Med så mycket köttfärssåsingredienser var beslutet om lördagsmat lätt. Morötter, lök och chili från egen skörd kompletterades med en del köpta ingredienser, bland annat min hemliga ingrediens. Genom att berätta att det är chipotlepasta som gör min köttfärssås sådär extra god så är den kanske inte hemlig längre, men vad tusan. Mer god köttfärssås till alla! Jag använder alltså följande ingredienser:

Morötter
Lök
Köttfärs
Chili
Soja
Passerade tomater
En skvätt fond
Svartpeppar
Chipotlepasta
Ev tomatpuré
Grädde att runda av med på slutet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *