Korvbröd

Vi har ju köpt så goda korvar från Grafmans Goda, men tyvärr tycker vi att det är svårt att hitta lika bra korvbröd. De flesta man köper är fluffiga, degiga och lite söta. Därför bestämde jag mig för att testa att baka egna korvbröd – något jag faktiskt inte gjort innan. De blev riktigt bra!

Recept:

6 dl mjölk, värm till 37°
75 g jäst
Blanda, sedan i med:
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 dl olja
ca 15 dl mjöl, gärna proteinrikt typ vetemjöl special

Knåda väl, jäs 30 min. Dela i 24 bitar för normalstora korvbröd, 18 el 20 för lite större. Rulla korvbröd, jäs på plåt 30 min. Pensla med ägg. Grädda i 7 min i 250 grader.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *