Hett, gott, indiskt – kycklinggryta och naanbröd

Idag gjorde vi en indisk gryta i crockpoten – den kommer vi återkomma till! Det blev verkligen jättegott.

Blanda:
1 kg kycklingfilé (utan injicerad saltlösning)
1 hackad gul lök
3-4 hackade vitlöksklyftor
1,5 dl okokta belugalinser
2 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk kardemumma
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk

Koka i tre timmar på hög.

Tillsätt
1 burk kikärtor
salt, sambal oelek och lime efter smak

Koka en timme till på hög.

Till det serverade vi hemmagjorda naanbröd. Jag hade inte torrjäst hemma och hittade inget recept med vanlig jäst, så det fick bli ett med bakpulver. Det funkade utmärkt, blev jättegott det med.

7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
1 ägg
2 dl naturell yoghurt

Rulla till bullar som plattas ut tunt på en plåt med bakplåtspapper, grädda 8 min i 250 grader. Pensla med olja när de kommer ut ur ugnen, ät direkt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *