Galet gott jobbahemmafikabröd

För ett tag sedan såg jag ett recept jag tänkte att jag skulle prova någon gång. Någon gång blev dagens eftermiddagsfika, men tyvärr hittade jag inte receptet igen – så jag körde ur minnet. Det funkade utmärkt, det blev verkligen jättegott och lyxigt. Därför är det förstås bäst att jag genast dokumenterar så jag kan göra om!

En skiva formfranska per person – skär bort kanterna och kavla ut den tunt.

Bred på hasselnötskräm. Jag använder Kung Markattas, tycker den är långt godare än t ex nutella, men det funkar förstås det med.

Rulla till en hård rulle

Doppa rullarna i smält smör och sedan i en blandning av socker och kanel. Stek dem långsamt och försiktigt i stekpannan. (jag tror det kan ha stått i originalreceptet att man skulle köra dem i ugnen, men med bara två rullar kändes det onödigt att värma ugnen, och stekpannan funkade jättebra)

Det går givetvis att göra varianter på denna i all oändlighet, fylla med bär i mitten, doppa i ägg/mjölk istället för smör så det blir som en fylld fattig riddare osv. Men jag tyckte denna variant var supergod. Nästa gång tar vi kanske en sked glass till också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *