Ananaspaj

Jag fortsätter att samla bra recept här! Idag äter vi ananaspaj – och då den är gul är den väl en utmärkt påskpaj? God är den i alla fall, och lätt att göra. Jag har gjort precis samma paj med björnbär också. Det går utmärkt, men det blir en helt annan karaktär på den.

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Blanda ihop allt och tryck ut i en pajform. Det här pajskalet ska INTE förgräddas!

Fyllning:

  • 1 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 g krossad ananas

Låt ananasen rinna av och blanda allt och häll det i pajskalet. Grädda sedan i 40-45 min i 175 grader.

Pajen äts kall (och är godast dagen efter den är gjord). Jag äter den som den är, Ulrik har gärna en klick vispgrädde till den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *