Lådfynd

Vi pysslar och fixar en hel del i stallet just nu. Vädret lockar ju inte till direkta utomhusaktiviteter, och det är roligt att få stallet fint och göra sånt som vi inte riktigt hinner eller orkar under arbetsveckorna. Igår fixade vi en uppställningsplats till. När vi byggde stallet preparerade vi för fyra skötselplatser, en för varje box. Men eftersom vi mesta tiden bara varit två samtidigt gjorde vi bara iordning två med bra uppbindningar. Nu är vi alltsom oftast tre samtidigt, så vi ville fixa så alla hästar kan stå uppställda i gången samtidigt. Eftersom det var förberett var det lätt – vi fick flytta skottkärrorna och träpelletsen som vi haft i ena änden av stallgången och sätta upp rep i öglorna som redan fanns på plats. Ulrik gör uppbindningar av naturrep som vi köpte vid inflyttningen. Det fanns rep kvar, och vi hade även brandkårshakar, vilket vi föredrar i det här fallet.

Grao tyckte det var helt ok att stå där! Nu står alla hästar med huvudet mot varandra om de är uppställda samtidigt. Utrymmet framför deras huvud leder till gången in till sadelkammaren, så det känns säkert och bra.

När jag letade efter grejer till uppbindningarna gjorde jag ett fynd i en låda. Två gjutjärnsskyltar som vi hade uppsatta på förra gården, men som jag totalt hade glömt bort. Nu sitter de också på plats, det blev fint tycker jag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *