Bokstäver

Av olika skäl har det inte blivit av att vi skaffat bokstäver till vår ridbana. Vi har haft punkterna utmärkta med solcellslampor, och så uppfann vi ju dessutom discodressyren som någon kanske minns. Men vid ett samtal med några vänner i helgen blev jag pepp på att fixa bokstavsmarkeringar. Vi har inget staket, så jag såg två omedelbara alternativ. Det ena var att skaffa såna där bokstäver som sitter på bågar, som krocketbågar ungefär. Det andra var att ha blomkrukor med bokstäver på. Det sista lät roligast att göra, så jag satte igång direkt. Jag hade som mest sex likadana krukor i mitt kruksortiment, och flera av dem var dessutom redan planterade i, så jag åkte och köpte åtta krukor.

Nästa steg var att måtta ut lagom stora bokstäver i ett lämpligt typsnitt och skriva ut, en bokstav per papper. Jag valde ett lite tjockare papper, 160 g, för att få stadga i mina schabloner.

Därefter skar jag ut bokstäverna med en mattkniv. För sånt som är mindre och mer detaljerat är en skalpell att föredra, men här funkade mattkniv utmärkt.

Böjda linjer är svårast, men det gick rätt bra till och med att göra ett B.

Idag åkte jag och köpte vit sprayfärg för att spraya på bokstäverna. Det första bakslaget kom när jag skulle tejpa på schablonerna på krukorna. Det är ju lite pilligt eftersom ytan inte är plan. Den är ju inte ens cylindrisk utan snarare lite konformad. Men största problemet var att färgen på krukorna släppte av tejpen! Som tur är upptäckte jag det omedelbart så jag hann inte förstöra krukorna.

Efter lite funderande kom vi fram till att det borde funka att en håller schablonen och en sprayar. Sagt och gjort, på med målarkläder och handskar, och igång!

Ärligt talat – det gick sådär. Färgen torkade inte direkt när den landade på underlaget och det kladdade och rann en del. Resultatet blev inte alls så bra som jag hade hoppats. Men det är i alla fall krukor med bokstäver på, så jag tror faktiskt jag får acceptera att de är lite kladdiga. Men nöjd är jag inte. Jag får helt enkelt plantera riktigt snygga blommor i så det blir det som hamnar i fokus.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *