Quesadilla-frossa

Det var verkligen länge sedan vi var ute och åt, något vi normalt verkligen gillar att göra och gör rätt ofta. Men under det här pandemi-året har det förstås inte alls blivit så. Men nu i helgen var vi på Vingårdens Café och Bistro i Sjöbo – ett ställe vi tidigare gillat massor. Nu har de bytt ägare sedan vi var där sist, men de har kvar samma stil och stuk. Det som lockade oss var den quesadilla-frossa de serverar under söndagarna i april.Vi bokade bord precis vid öppning och till vår glädje var det verkligen inte någon trängsel där, det kändes helt ok. Quesadillorna eller vad det kan heta i plural var verkligen jättegoda! Det serverades tre sorter, vegetariska med gorgonzola i fullkornstortilla, pulled pork i majstortilla och kryddig kyckling i vetetortilla. Som tillbehör fick vi lite olika dipsåser och chilitortillachips. Allt var verkligen så där galet gott så man blir glad. Att det var ”frossa” betyder att de plockar in hur mycket man vill, det var bara att säga till. Fast vi konstaterade att vi klarade oss rätt långt på första omgången. Till efterrätt åt vi supergod creme brulée och till den ville jag ha en latte. Jag fick frågan om jag ville ha en skvätt whiskey i, och jag konstaterade att jag ju inte körde bil, så varför inte. Resultatet döpte vi till lirish a la Magnus – lirish för ”latte-irish” och Magnus efter servitören/bartendern som kom med idén. För det var verkligen en god idé!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *