Matlådedilemmat

Sedan en tid tillbaka jobbar vi båda på ställen där det är svårt att gå ut och äta lunch. Det bästa är att ha med matlåda, men vi har inte haft så mycket rutin på det. Men nu börjar det blir lite ordning!

Vårt största problem var bristen på frysutrymme. Vi har ett litet frysskåp, och det har varit proppfullt hela tiden, även utan att vi gjort storkok. Jag har till och med dragit mig för att baka bröd eller bullar för att det varit så trångt i frysen. Så en pusselbit var att skaffa en frysbox för att komplettera skåpet. Den är nu på plats i vårt matrum. Eventuellt kommer vi flytta den ut på verandan eller ner i källaren, den är inte så snygg i matrummet – även om det är praktiskt att ha den där. Planen är att ha färdiglagad mat i frysskåpet och bröd och råvaror i boxen.

En annan bra grej var att jag fick en slowcooker i julklapp. I den gör vi väldigt enkelt goda grytor som är bra att frysa.

Som tredje pusselbit var jag och köpte en massa likadana och stapelbara fryslådor. Jag tänker att det blir mycket lättare att hålla ordning i frysen då.

Jag håller dessutom på och kokar ris, fullkornsris, matvete, bulgur och såna saker i stora omgångar. Jag fryser det i portionslådor utan gryta, och grytorna för sig i andra portionslådor. Då går det att kombinera gryta och tillbehör efter vad man är sugen på. Jag återkommer med lite slökokarrecept framöver, vi har gjort några riktigt goda grytor redan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *