Bake off-middag

I helgen har vi testat ett koncept som funnits på många restauranger vid nyår i flera år, men som nu under pandemin blivit vanligare även vanliga helger. Vi köpte en förberedd och kyld trerättersmiddag från Svaneholms slott. Beställningen skulle göras senast torsdag och middagen hämtades under fredag eftermiddag/kväll. Jag skulle till ridhuset, så jag svängde införbi med hästarna och hämtade vår kasse. För oss är en trerättersmiddag sent på fredagkvällen alldeles för mycket, men i och med att allt var kylt var det inga problem att göra den på lördagen istället.

Förrätten var fisktacos med kallrökt lax. Där var allt förberett, och de skulle ätas kalla, så där var det bara att lägga ihop allt och hugga in. Vi har aldrig haft kallrökt lax i fisktacos tidigare, men det var jättegott.

Huvudrätten var hjortinnanlår, potatisgratäng, rödbetor och gulbetor och skysås. Köttet var verkligen superfint! Det var förberett men inte färdiglagat, så vi körde i en köttermometer och tillagade det upp till 54 grader i ugnen. Under tiden stod potatisgratängen och betorna också där och blev varma. Såsen kokade vi bara upp lite snabbt på spisen. Köttet blev helt perfekt, lagom rosa rakt igenom och så mört och fint.

Till efterrätt var det äppelpaj med vaniljsås, även det i byggsats. Jag gjorde två portionspajer i creme bruleeformar. I botten hällde jag äppelkompotten och ovanpå den råa smuldegen. Vaniljsåsen fick vi förstås också med.

Vi tycker det blev en suverän trerätters middag som vi väldigt lätt lagade till efter våra respektive ridturer och en hel del utomhusfix. Vi kommer göra så här fler gånger, och kanske testa några andra restauranger också – och hoppas att det här är något som restaurangerna kommer fortsätta med även när pandemin är över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *