Spännande budgivning

Igår auktionerades en av Sveriges största vagnssamlingar ut. Det är Lars Hasselberg som samlat ihop dem, och jag har sett samlingen flera gånger tidigare, där den stått på gården Rangeltorp, en knapp mil från där vi bodde tidigare. Det är faktiskt till och med så att den vagn vi har kommer därifrån, även om just den hade en annan ägare. När jag köpte vår vagn visade Lars mig hela samlingen och undrade om jag inte skulle ha en gigg eller en tidaholmsvagn också. Det var inte så intressant, men däremot blev jag sugen på de små, snabba kappslädar som fanns i samlingen.

Därför bad jag en vän som skulle gå på visningen att titta lite extra på just dem. Efter lite resonerande och kollande kom vi fram till att det var en av dem som var mest intressant – eftersom den var vacker i formen, i hyfsat skick för att vara från tidigt 1800-tal och för att det fanns skaklar till den. Den var värderad till 1500 kr.

Igår under eftermiddagen var det fortfarande inga bud på den, så jag lade ett. Auktionen skulle avslutas strax efter 19, och fortfarande kl 18 var jag den enda budgivaren. Jag var ju beredd att betala betydligt mer än de 350 kr som jag budat, men började hoppas att jag faktiskt skulle få den billigt. Jag satt på Malmöfestivalen och följde det hela från mobilen lite sporadiskt till en början. En kvart innan avslut tog plötsligt budgivningen fart. Jag var med upp till 1100, men sen började jag tveka. Det var ju 80 mil tur och retur för mig att hämta släden också…  Den gick för 1400, och jag kan fortfarande inte bestämma mig för om jag var en mes som inte hängde med högre eller om det är rätt skönt att slippa köra närmare 12 timmar med släp på lördag. Det hade onekligen varit ett intressant projekt att renovera upp den till bruksskick så nära originalet som möjligt. Men å andra sidan – hur ofta kan vi åka släde i Skåne?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *