Motigt

Vår fyrhjuling är på verkstad och vi har därför inte kunnat sladda banan på någon vecka. Vi gillar verkligen inte att ha det så, och det finns ju en lösning – att låta gräsklipparen vikariera för fyrhjulingen. Jag satte på batteriladdaren på gräsklipparen i god tid för att kunna sladda i dagsljus igår. Ett bekymmer är att vår sladd är för tung för gräsklipparen, men vi har ju en gammal som är lättare. Den hade blivit övervuxen av gräs, men med lite jobb fick jag upp den och fixade till den lite provisoriskt så den skulle kunna funka.

Gräsklipparen startade snällt och jag körde ut på ridbanan och hängde på sladden. Efter några varv blev jag avbruten och fick stanna. När jag sen skulle starta ville inte gräsklipparen det. Jag kollade bensinnivån, och den var bra. Men när jag tittade på gräsklipparen såg jag att den lutade märkligt. Jag gick runt och insåg varför – ena bakhjulet var helt platt. Jag hade en tid att passa, men jag tänkte snabbt och sprang runt gården till garaget och hämtade en ”däck på burk”. Jag kopplade in den och skulle precis börja spruta när röret går av. Rakt av, i plasten. Det går inte att laga. Ok, det funkar ju inte då. Jag går runt till garaget och hämtar en handpump för att pumpa upp däcket. Det går inte heller. Däcket är nog så trasigt att det inte håller luften ens en liten stund. Tiden tickar på och jag inser att jag verkligen inte vill ha en gräsklippare stående mitt på ridbanan vintertid. Jag försöker putta gräsklipparen, men det är helt omöjligt. Jag tittar lite igen och konstaterar att även om bensinnivån är bra så står ju gräsklipparen och lutar, så bensinen är inte fördelad över hela tanken. En rask promenad till garaget igen – yes, det fanns en dunk med bensin där. Tillbaka, tanka upp och motorn startar!

Det enda jag kan göra är ju att köra tillbaka gräsklipparen in i garaget, på fälgen. Däcket är dött, det måste bytas. Men jag fick i alla fall undan allt och hann faktiskt klart i tid med – även om banan bara blev sladdad till hälften. Jag hoppas fyrhjulingen är lagad till helgen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *