Var är katten?

När jag var borta förra veckan försvann Maja några dagar. Samtidigt lade en kompis ut ett inlägg om att hon hade köpt en gps till sin katt. Jag slog genast till på en likadan. Tanken är att vi ska kunna leta upp henne på kvällarna och se till att hon sover inne – hon behöver den vilan nu.

GPSen heter Tractive, och förutom manicken man sätter på ett halsband krävs ett abonnemang. Dessutom har jag laddat hem en app så jag kan söka efter henne i telefonen, det finns även ett webbgränssnitt.

En nackdel är att den är ganska stor. Det blir en ganska rejäl klump som sitter på halsbandet på Maja, som ju själv är ganska liten. En annan är att den behöver laddas rätt så ofta. Min plan är att ta av den varje kväll när hon är inne och ladda över natten.

Hur funkar det då? Jo, det funkar bra! Det går att hitta henne när man vill, och det är rätt roligt att se hur hon rör sig. Hon håller sig ju rätt mycket runt gården, men går några svängar också. Nedan är bilden på hur hon gått idag – rött är de områden där hon vistats längre stunder. Idag har hon tagit en sväng nere i vår skogshage till exempel, och hon har antagligen stannat och spanat möss lite här och var. Det är riktigt roligt att kunna spionera på henne!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *