Integrationsplan

Minns ni katten som dök upp i vårt stall? Vi försökte ju hitta hans ägare, och när det inte gick försökte vi hitta en ny ägare åt honom. Ni kanske till och med undrar hur det har gått?

Då vi inte hittade något nytt hem åt honom har han blivit kvar. Vi funderade lite på hur det ska funka med våra tidigare katter, som milt sagt inte är överförtjusta. Efter det har vi lagt upp en integrationsplan.

Första steget var att se till att han har det bra i stallet, med mat och sovplats. Vi bedömde att det inte går att släppa in honom till de andra katterna direkt, så vi fick göra det bästa av det. Vi bestämde att vi får ha det så här några veckor. Då får katterna en chans att vänja sig mer vid varandra, utan att Maja och Elsa känner att han inkräktar alltför mycket.

I april planerar vi att ta honom till veterinären, göra en hälsokontroll, kastrera, vaccinera och id-märka. Efter det får han komma in i huset. Då hoppas vi att katterna i alla fall ska klara av att tolerera varandra. Jag får troligen ägna mig lite åt Maja, som är den som kommer bli mest svartsjuk.

När vi bestämde att han ska bo kvar fick vi ju ge honom ett namn också. Efter att ha inventerat tänkbara kattnamn kom vi fram till att han heter Sixten. Det passar bra, han springer jättefort ibland, Sixten-blixten!

1 kommentar

  1. Vet du! Jag har faktiskt tänkt på honom! Undrat hur det gick sen, och det fick jag ju veta nu. Så roligt att ni gav honom ett nytt hem, och klokt beslut med ett veterinärbesök framöver för lite service. Nu håller jag tummarna för att integreringen lyckas under våren! 😊🤗👍

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *