Ihopsläpp

Precis som med hästar har vi planerat ett bra ihopsläpp av Sixten och Agnes. Agnes fick först bo några dagar i vårt gästrum för att bara vänja sig vid flytten och lära känna en liten yta och bli trygg där. Tanken var att vi skulle ha dörren stängd helt till henne första dagarna, men då det var soligt och solen ligger på där funkade inte det, det blev för varmt. Så redan på fredagen, dagen efter hon kom, monterade jag kompostgaller och satte för dörren. Jag hade planerat att göra det längre fram, men det fick bli lite tidigare. Sixten och Agnes upptäckte rätt snart varandra och hälsade på varandra genom gallret. Båda var väldigt nyfikna på den andra.

Agnes fick vara kvar i gästrummet till tisdag kväll. Då hade hon blivit hemtam och sällskaplig med mig när jag var i rummet, så vi kände att hon var mogen att få vara i hela huset. Sixten och Agnes hälsade nästan direkt på varandra och sen började de busa. Ibland sprang Agnes efter Sixten. Ibland var det Sixten som jagade Agnes. De brottades och hade jätteroligt. Sen somnade Sixten på soffan och Agnes under soffan. Agnes är verkligen snabb – kolla på det korta klippet. Hon springer först, man hinner knappt se henne.

Vi har ännu inte riktigt koll på vart Agnes tar vägen, hon lägger sig och somnar på de mest märkliga ställen och hon är ju inte så stor. Men hon kommer fram då och då och verkar trivas. Sixten får ju gå ut också, men det får inte Agnes.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *